Site Overlay

Ilmastointihuolto

Lähes kaikissa autoissa on nykyään ilmastointi vakiovarusteena, 134A-järjestelmä etenkin vaatii toimiakseen säännöllistä huoltoa, sillä ilmastoinnin kompressorissa ja kylmäaineen mukana liikkuu erityisesti kompressoreihin suunniteltu öljy, joka pitää putket, lauhduttimen ja kompressorin kunnossa. 1234yf järjestelmää ei tarvitse huoltaa samalla tavalla kuin aiempaa 134A -järjestelmää, mutta aika ajoin myös 1234yf ilmastointi järjestelmä kannataa huoltaa.

Ilmastointilaite parantaa kesähelteillä ajomukavuutta ja tutkimusten mukaan se myös lisää turvallisuutta pitämällä kuljettajan vireämmässä kunnossa. Ilmastoinnin pitäminen toimintakunnossa on tärkeää lisäksi mm. siksi että vajaatoiminen ilmastointikompressori rasittaa moottoria turhaan, jos se ei voi ylläpitää haluttua lämpötilaa.

Ilmastointilaitteissa voiteluaineena käytetään pääsääntöisesti PAG-öljyä, jonka tehtävä on suojella ja voidella kompressoria.
Öljyn huonoja puolia on se että se kerää itseensä kosteutta eli vettä. Kosteus aiheuttaa erilaisia haittoja, se jäätyy, syövyttää kompressoria ja heikentää öljyn voitelukykyä. Huono voitelu johtaa kompressorin kiinnileikkautumiseen.

Vuosittainen huolto

Ilmastointilaitteiston huoltaminen on toiminnan varmistamiseksi ja kompressorin vaurioitumisen estämiseksi välttämätöntä.
Huoltovälit vaihtelevat valmistajittain, on kuitenkin suositeltavaa tarkistaa laitteiston toimivuus kerran vuodessa.

Järkevää on, että järjestelmän kunnosta huolehditaan hyvissä ajoin ennen kesähelteitä. Kesällä laitteita huoltavissa yrityksissä on kiire, joten ennakoithan ajoissa!

Ilmastointijärjestelmissä on kylmäainetta noin 0,4–0,8 kg, on käytännössä huomattu, että ainetta vuotaa pikkuhiljaa pois, n.750 g kylmäainetta sisältävästä järjestelmästä vuotaa noin 60–150g vuodessa.

Huoltotyön yhteydessä ajamme kompressoritestin läpi, josta näemme sen kunnon ja miten tukkoinen järjestelmä on.

134A ilmastoinnin täyttöhuollon tarjous, nyt vain 79€. Täyttöhuolto sisältää R134A kylmäaineet, uudet öljyt ja väriaineen sekä järjestelmän alipaine- ja kompressoritestin (norm.139€)

1234yf ilmastoinnin huoltotarjous, vain 119€, sis. 200g, ylimenevät 25€/100g. 

Ilmastointilaite rikki? Ei hätää, korjaamme myös rikkoutuneet ja vuotavat järjestelmät.

Tyypillisimpiä vikoja on rikkoutunut kompressori, ilmastoinnin vuotava lauhdutin tai tukkeutunut kuivain. Vaihdamme myös järjestelmä O-renkaat. Järjestelmän tyhjennys veloituksetta. Emme käsittele freonia (R12) aineita.

Ilmastoinnin täyttöhuolto, ilmastoinnin huolto, ilmastoinnin korjaaminen. kompressorin vaihto, lauhduttimen vaihto, kuivaimen vaihto, Ilmastointilaite rikki, Auton ilmastoinnin huolto ammattitaidolla Helsingissä!

Wassup
Hei,
miten voimme palvella sinua?
Call Now Button