Site Overlay

Ilmastointihuolto

Lähes kaikissa autoissa on nykyään ilmastointi vakiovarusteena, 134A-järjestelmä etenkin vaatii toimiakseen säännöllistä huoltoa, sillä ilmastoinnin kompressorissa ja kylmäaineen mukana liikkuu erityisesti kompressoreihin suunniteltu öljy, joka pitää putket, lauhduttimen ja kompressorin kunnossa.

Ilmastointiaite parantaa kesähelteillä ajomukavuutta ja tutkimusten mukaan se myös lisää turvallisuutta pitämällä kuljettajan vireämmässä kunnossa. Ilmastoinnin pitäminen toimintakunnossa on tärkeää lisäksi mm. siksi että vajaatoiminen ilmastointikompressori rasittaa moottoria turhaan, jos se ei voi ylläpitää haluttua lämpötilaa. Rikkinäiset kompressorit ovat yleensä leikanneet kiinni vajavan kaasun ja öljynpaineen vuoksi.

Ilmastointilaitteissa voiteluaineena käytetään PAG-öljyä (polyalkyleeniglykolia, jonka tehtävä on suojella ja voidella kompressoria. Öljyn huonoja puolia on se että se kerää itseensä kosteutta eli vettä. Kosteus aiheuttaa erilaisia haittoja, se jäätyy, syövyttää kompressoria ja heikentää öljyn voitelukykyä. Huono voitelevuus voi johtaa kompressorin kiinnileikkautumiseen.

Vuosittainen huolto

Ilmastointilaitteiston huoltaminen on toiminnan varmistamiseksi ja kompressorin vaurioitumisen estämiseksi välttämätöntä.
Huoltovälit vaihtelevat valmistajittain, on kuitenkin suositeltavaa tarkistaa laitteiston toimivuus kerran vuodessa.

Järkevää on, että järjestelmän kunnosta huolehditaan hyvissä ajoin ennen kesähelteitä. Kesällä laitteita huoltavissa yrityksissä on kiire, joten ennakoithan ajoissa!

Ilmastointijärjestelmissä on kylmäainetta noin 0,5–0,8 kg, on käytännössä huomattu, että ainetta vuotaa pikkuhiljaa pois, n.750 g kylmäainetta sisältävästä järjestelmästä vuotaa noin 60–150g vuodessa.

Joissakin uusimmissa merkeissä, kuten Renault Laguna ja Megane -malleissa on vain yksi liitin, joten huolto ei onnistu yleislaitteilla, me pystymme huoltamaan myös nämä autot.

Me Helsingin Rengashotellissa tarkistamme ilmastointilaitteesi kunnon ja vaihdamme uudet aineet järjestelmään learn more. Huoltotoimenpide on vaivaton ja nopea sillä meillä on nykyaikaisimmat laitteet töiden suorittamiselle.

Ilmastoinnin täyttöhuollon tarjous, nyt VAIN 79euroa! Täyttöhuolto sisältää R134A kylmäaineen, uudet öljyt ja väriaineen sekä järjestelmän alipainetestin. (norm.139€)  VARAA AiKASI HETi

Ilmastointilaite rikki? Ei hätää, korjaamme myös rikkoutuneet ja vuotavat järjestelmät.

Tyypillisimpiä vikoja on rikkoutunut kompressori, ilmastoinnin vuotava lauhdutin tai tukkeutunut kuivain. Vaihdamme myös järjestelmä O-renkaat. Järjestelmän tyhjennys veloituksetta. Emme käsittele freonia (R12) aineita.

Ilmastoinnin täyttöhuolto, ilmastoinnin huolto, ilmastoinnin korjaaminen. kompressorin vaihto, lauhduttimen vaihto, kuivaimen vaihto, Ilmastointilaite rikki,  Auton ilmastoinnin huolto ammattitaidolla Helsingissä!

Call Now Button