Site Overlay

Uudet talvirenkaat, renkaiden vaihto ja lauantai aukioloajat

Vaikka kesä olikin helteinen vääjäämättömästi talvi kuitenkin tulee aina. Meillä Rengashotellissa valmistaudutaan tulevaan talveen jo täysillä, sillä on enää muutama viikko kun ensimmäiset yöpakkaset ja lumisateet saapuvat – silloin pitää olla kaikki valmiina. Jos epäilet renkaidesi kuntoasi, tule käymään tai soita meille niin katsotaan miten voimme olla avuksi.

Renkaiden kuntoon vaikuttavat tekijät:

Renkaiden valmistusajankohta löytyy renkaan kyljestä esim. DOT:3016, joka tarkoittaa valmistusviikkoa ja vuotta, tässä tapauksessa viikko 30, vuosi 2016. Jos DOT -merkintä on esim. DOT:WXDS -> katso toinen puoli renkaasta, tämä on valmistajan oma merkintä.

Renkaiden urasyvyys kannattaa mitata mittarilla tai kahden euron kolikolla, nimittäin silmä valehtelee renkaan helposti todellisuutta paremmaksi. Talvirenkaan urasyvyys on suositeltu minimissään 5mm:n, mutta viimeinen ja ns. sakkoraja tulee kolmessa millissä (kesärenkaassa suositus 3-4mm, sakkoraja 1,6mm)

Nastarenkaiden nastat ja kitkarenkaan elastisuus, nastarenkaiden nastojen puute tai eriarvoinen määrä voi olla suuri turvallisuusriski, nimittäin silloin renkaat eivät toimi suunitellulla tavalla ja auton ohjattavuus voi radikaalisti muuttua. Kitkarenkaiden kumin elastisuus on tärkeää, jotta kitkaa aiheuttava lamelli pääsee liikkumaan ja tekemään kitkaa. Kitkarengas toimii lumella yhtähyvin tai jopa paremmin lumella kuin nastarengas – ei kuitenkaan märällä asfaltilla tai jäällä.

Renkaiden tasainen kuluminen kannattaa tarkistaa aina, jotta ikäviltä yllätyksiltä säästytään. Jos rengas on kulunut ns. sirkkelinterälle tai reunoista niin että renkaan pinta on pyöreä, kannattaa aurauskulmat, tutummin ohjauskulmat tarkistuttaa. Meillä esimerkiksi tarkistus on vain 40€.

-Muut asiat kuten renkaiden tasapainossa oleminen, suosittelemme tasapainottamaan renkaat joka kausi pesun jälkeen, näin rengas kuluu tasaisemmin ja ajonautinto pysyy hyvänä. Venttiilien sekä maalipinnan kunnolla on suuri merkitys ajokauden alkaessa, sillä molemmat asiat vaikuttavat siihen miten ilma pysyy renkaassa. Jos rengas vuotaa ilmaa, tyhjentyessään jo muutaman metrin siirto voi vaurioittaa rengasta niin, ettei sitä voi enää korjata.

Jos tarvitse apua, soita tai tule käymään – autamme sinua mielellämme.

Syyssesongissa palvelemme arkisin 08-17 ja lauantaisin 10-14 (2.10. – 30.11.) kiirepäivinä pidempäänkin.

09 347 8040

Henrik Forsiuksen tie 39
00750 Helsinki – Suutarila

Call Now Button